Over Maritsa

'Als bedrijfsarts heb je te maken met alle aspecten van geneeskunde en benader je de mens als een geheel van fysieke, psychische en sociale factoren; dat is interessant!'

Aan het woord is Maritsa Buijs, op dit moment nog geregistreerd huisarts en sinds een jaar aan het werk bij Zorg van de Zaak. In mei 2016 is ze bij de Sociaalgeneeskundige Beroepsopleidingen gestart met de vierjarige opleiding tot bedrijfsarts.

Werken maakt mensen gelukkiger.

‘Ik onderschrijf het geloof van Zorg van de Zaak dat mensen gelukkiger zijn als zij kunnen deelnemen in werk en maatschappij; het motiveert mij’, vervolgt Maritsa. ‘Werken betekent meedoen, een bijdrage leveren, structuur en positieve energie.

Voordeel van een grote organisatie

Vanwege de grootte van de organisatie is het mogelijk om op verschillende locaties werken. Dit maakt het afwisselend. En het is een erkende werkgever voor het opleiden van bedrijfsartsen, dit bood mij de kans om, onder begeleiding van een ervaren bedrijfsarts, de opleiding tot bedrijfsarts gaan te volgen.

Maritsa Buijs

Leerzame onderwijsdagen

Zorg van de Zaak organiseert onderwijsdagen voor artsen die nog niet in opleiding zijn en voor toekomstige artsen die net gestart zijn met de opleiding. Een leuke manier om je kennis te vergroten, ervaringen uit te wisselen en je collega’s te leren kennen die op andere locaties in het land werken!

Maritsa Buijs

Laagdrempelig overleg

Een ander voordeel is dat een groot aantal expertisebedrijven, zoals verslavingszorg, schuldhulpverlening en psychologen, is aangesloten bij het Zorg van de Zaak netwerk. Laagdrempelig overleg is hierdoor mogelijk, evenals van elkaar leren en zorg afstemmen.